luni, 27 aprilie 2009

exista sau nu?

ma simt datoare cu o explicatie referitoare la postarea Andreei Talmazan pe blogul sau, adica la postarea referitoare la existenta Lui Dumnezeu, nu pot spune tot intr-un comentariu...
eu chiar cred in Dumnezeu, cred ca e lucrul in care cred cel mai mult!!! sunt oarecum inconjurata de atei, insa asta nu m-a facut sa cred ca El nu ar exista. Cat despre ce spunea, tot Andreea T., in legatura cu semnele, mi-A dat foarte multe semne ca sa pot fi convinsa ca El exista acolo.
am spus in acel comentariu ca: "eu cred ca da, Dumnezeu L-a creat pe diavol, din cate stiu eu, diavolul era, inainte de a deveni diavol, un inger luminos, de unde si numele de Lucifer…asta daca ar fi sa existe si un Dumnezeu acolo sus, ceea ce eu sper din toata inima!", eu voiam de fapt sa spun ca Dumnezeu exista, din moment ce am zis ca Dumnezeu L-a creat pe diavol, si am spus si daca ar fi sa existe cineva sus care are grija de noi, pentru ca inainte de a lasa comentariul pe blog, am citit si postarea care a declansat controversa, postare in care nu era totusi discutata existenta sau inexistenta unei entitati divine, ci doar perceperea religiilor, insa am vazut multe comentarii contradictorii in care unii spuneau ca ba exista, ba nu exista... de aici si "asta daca ar fi sa existe si un Dumnezeu..." pentru ca multi contesta cu privire la existenta Lui (imi pare rau de cat de urat suna postarea, adica aceleasi cuvinte de n ori).
nu cred ca m-as fi descurcat pana acum fara increderea ce i-am acordat-o Lui!

6 comentarii:

  1. Ok,am inteles ideea...Citind comm-ul tau de pe blog-ul Andreei avusesem la un moment dat senzatia ca tu nu mai poti crede in Dumnezeu avand in vedere tot ceea ce este in jurul nostru,si anume,cateodata numai rau.
    ..iar in legatura cu semnele; am impresia,de foarte multe ori,ca noi,toti,asteptam sa ne cada cate un semn ca sa ne putem pune pe picioare rapid,gen sa putem iubii mai mult,sau sa putem crede mai mult...si partea cu semnele am inceput s-o urasc...de ce?Pentru ca nu avem nevoie de semne,avem nevoie de curaj si vointa pentru a reusii!

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca ai inteles ce am vrut sa zic:) nu puteam oricum sa explic intr-un singur comentariu pe blogul Andreei, asta a fost si motivul pentru care am vrut sa explic printr-o postare:D
    mie semnele astea imi dau uneori curaj...

    RăspundețiȘtergere
  3. ..ma,acum depinde si de semn...Eu,am luat decizia acum ceva timp,sa nu mai astept dupa nimic,si sa ma duc eu dupa ceea ce vreau...cu mult tupeu si cateodata cu multa nesimtire....Cu toate ca nu sunt asa,dar asa reusesti in Romania!

    RăspundețiȘtergere
  4. aici chiar ai dreptate, asta ar da roade in tarisoara noastra...

    RăspundețiȘtergere
  5. admir oamenii care nu se schimbă după cum bate vântul!

    RăspundețiȘtergere
  6. la fel fac si eu:) mai ales pe cei care isi pastreaza principiile de mici, si cred ca stii la ce ma refer:D:D

    RăspundețiȘtergere