vineri, 9 noiembrie 2012

V from… voyo!



Se făcea că era odată internet, unde libertatea era la ea acasă. Toată lumea punea filme şi filmuleţe pe internet, chiar dacă nu deţineau vreun drept asupra lor. Asta până când, nişte oameni au decis să înfiinţeze legile ACTA sau SOPA. Ceva ce opreşte oamenii din a folosi internetul în orice scop doresc ei. Ei bine, legile respective nu au trecut, iar libertatea a dominat, din nou, întreaga lume virtuală. Site-urile de seriale online ne încântau gratuit. Puteam să-l vedem pe mizantropul, sarcasticul, cinicul, ironicul doctor House oricând doreau sufleţelele noastre. Ne plac şi desenele animate, de aceea puteam vedea Family Guy sau The Simpsons. Desigur, sunt nenumărate seriale online pentru toate gusturile şi, mai ales, pentru buzunarele tuturor. Pentru că era gratis.
Între timp, la televizor, prea multe nu mai sunt de văzut. Mai sunt câteva televiziuni care cred că au rating datorită comediilor minunate făcute în propriile lor ogrăzi. Dar oamenii mai uită câteodată pe ce canal au lăsat, asta deoarece ei vizionau online câte un serial interesant. Ăştia cu televiziunea, mai exact SC ProTv SA aveau impresia că lumea adoră serialele de genul: Las Fierbinţi, Pariu cu Viaţa sau cel cu doamna Călinescu. Penibile. Ei au lansat de vreo doi ani, maxim, un site unde se pot urmări toate producţiile Media Pro integral. Însă, trebuie să scoţi banul. Că vorba aia... calitate. Ei bine, s-au păcălit singuri. Nimeni nu e curios să ştie cine ce rol are în Las Fierbinţi sau Spitalul de Demenţă. Nici chiar Happy Hour nu mai atrage public. Nu se uita nimeni, drept pentru care, ei şi-au luat jucăriile şi s-au dus la C.N.A. Să se plângă acolo că nu au audienţă. Şi să dea cumva în concurenţă, chiar să o elimine. CNA nu prea are ce să facă în cazul ăsta, nu-i poate opri pe deţinătorii site-urilor, însă poate face şi ea, la rândul ei, o sesizare la Poliţie. Ceea ce s-a şi întâmplat. Aşadar, timp de două zile, cel puţin două dintre site-urile gratuite cu seriale – vplay.ro sau cinemaxx.ro – nu au mai funcţionat. Ba pentru că s-a nimerit ca site-urile să aibă probleme de mentenanţă exact în acelaşi timp, pe aceeaşi durată, ba pentru că ar fi avut vreo legătura toată tevatura respectivă. Eu cumva cred în conspiraţie mult mai mult decât în coincidenţă, de asta înclin să cred că trustul Media Pro chiar a avut o legătură cu pauza site-urilor. Dar, iată că au rezistat şi au revenit în mediul virtual.
Ar trebui ca cei de la Pro să se ambiţioneze şi să producă şi ei ceva de calitate. Ceva ce să nu includă cântăreţi de manele şi fotomodele, destul de încete la minte. Nimeni nu mai gustă un astfel de umor. Şi pe cât posibil să interzică ceea ce face Florin Călinescu în serialul acela. Adică se observă cu ochiul liber că omul nu prea are mult talent actoricesc. Nimeni nu e dispus să plătească pentru a vedea nişte emisiuni şi seriale ce lasă de dorit. Acesta este şi motivul pentru care ne place să accesăm acele site-uri. Cu siguranţă că dacă ni s-ar oferi o alternativă mai bună, am plăti să vedem serialele ce ne sunt oferite, momentan, gratis. Dacă voyo ar da asta publicului, nu s-ar supăra nimeni. Dar asta e doar părerea mea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu