vineri, 24 august 2012

Mă îndoiesc că mai sunt persoane care mai ascultă radio.Nu online, ci cel "on air", FM. Şi nu doar în maşini, autocar, autobuz ş.a.m.d. Mai ascultă cineva? Eu cred că nu. Adică, desigur, oricum cred că dacă eu nu mai fac o anumită chestie, brusc toată planeta s-a oprit din a face chestia cu pricina. Mă îndoiesc că mai sunt persoane care sunt nerăbdătoare să deschidă radioul şi să asculte emisiunea de la ora 23:00. Emisiunea aia, în care sună nişte unii şi-şi povestesc viaţa şi toate dramele pasagere. Dar pe mine mă mai interesează, ce-i drept - foarte puţin, muzica de pe radiouri. Eu de asta nu mai ascult. Nu am ce. Am impresia că aceeaşi melodie e pusă pe ripit şi mai intră unu' în emisie să anunţe  vreun eveniment "cultural", cum ar fi bătaia cu apă din faţa a nu ştiu cărui hotel de pe litoral. Ce urât sună şi cuvântu' ăsta, litoral. Şi mai anunţă şi ştirile de la fix. Singurele radiouri ascultabile sunt cele de pe net. Aşa îmi pare. Alea care mai schimbă melodia după ce una chiar îi gata. Sau, s-a încheiat. Whatever. Mai nou, pentru că eu călătoresc mult - nu-i aşa? - sunt nevoită să ascult radio. Că nu mă ţine bateria la telefon sau mp3+1 şi atunci ascult ce-mi oferă domnul conducător auto. Şi regret. De cele mai multe ori. Da, regret. Păi de ce nu aş face-o când urechile mele suferă într-un mare hal? nu-i pot spune: Hei nenea, fiţi atent, dacă nu schimbi postul ăsta de radio... o să... o să... nici nu vreţi să ştiţi ce-o să!!! dar ar fi bine să-l schimbaţi.
Nu am făcut încă asta, dar sunt pe punctul de a o face. Depinde cât mai călătoresc :)))) muhaha. Sunt aşa amuzantă, dar nu mă crede nimeni.
După cum am început să spun, am observat că mai nou sunt difuzate, în eter, chiar şi manele. Sau cel puţin asta am crezut că fac nenorociţii de radio-făcători când pun în playlistul ăla piese ca: io chiero ciu, io chiero cia. Refrenul e apoteotic: ciu-cia-cia ciu-ciu-cia!!! Superb sau ce? Păi, prieteneee, io nu vreau să-mi dai tu să ascult aşa ceva. Ce s-a întâmplat cu Nosa, Nosa?
Deadman walking. Asta da piesa. Asta vreau s-o aud mai des la radio. Asta şi I set fiiiiire to the rain. Nu, am glumit la partea cu I set fire to the rain. Desigur că aş vrea să îi ascult pe autohtonii Alex Velea şi Connect-r. Indiferent că unii dorm sau nu în timpul anotimpului călduros aka vara. Sper să hiberneze totuşi iarna. Frate, de ce aşa ceva??? Se poartă cecererece sau ciu-cia? serios? hai, cu piesele ăstora mai sus menţionaţi, m-am obişnuit. Dar ar fi frumos ca radioul să nu mai promoveze atâta lălăială în zadar. Sau poate că bagă zgomot din ăsta de fundal tocmai pentru că nu mai ascultă nimeni. Sau ce se întâmplă?

3 comentarii:

  1. eu mai ascult uneori:)) dar ascult rock fm ;)) sau radio romania

    RăspundețiȘtergere
  2. Chill, sunt milioane de radio-uri in lumea asta cu muzici sa ajunga la toata planeta. Ca te-ai lovit tu de manele pop, este cu totul alta poveste.

    RăspundețiȘtergere
  3. new hit in town!
    barabarabara bereberebere

    RăspundețiȘtergere