sâmbătă, 22 ianuarie 2011

început de sesiune.

Am auzit multe, cum că sesiunea o să mă facă să-mi bag în vene... cafea, nu altceva. Încă. Am mai auzit că noaptea tre' să stai treaz ca să înveţi, şi de asemenea, am mai auzit cum că dacă înveţi în ultima seară, e foarte ok. Nu am crezut aşa ceva.

Prima zi de pregăteală pentru examen, a fost vineri, 21 ianuarie (zi memorabilă), şi a debutat nu tocmai drăguţ. Vineri la 9 dimineaţa trebuia să fiu la piaţa verde, taman în celălalt capăt al oraşului. Profesoara de ISMM, ne-a propus să mai mergem încă o dată, la un post micuţ, independent, de radio. O grămadă de colegi voiau să meargă sau, cel puţin, aşa ziceau joi seara. M-am trezit la ora 7, şi am plecat spre căminul în care stă o colegă. Ca de fiecare dată, fac imensa greşeală să nu mă uit pe geam. Ploua.
pe drum spre cămin, am primit un mesaj care mă anunţa cum că una din colege nu vine. am înţeles-o, avea o strategie pentru celălalt post de radio, unde ne ducem să-i stresăm pe oameni.
alt telefon, alt anunţ de absenţă, pe urmă încă unul şi tot aşa. În final, am rămas doar noi 3, cele care am fost şi data trecută. Plus un coleg. Stropi de ploaie, vânt, sediul radio-ului. Am staţionat un pic acolo, nu foarte mult, iar după, la o cafea cu ceilalţi trei super-matinali. Nici nu am ajuns bine acasă, şi am început să mă mai documentez pentru celălalt radio, dar, a trebuit să plec degrabă până la facultate, imediat după ce am aflat că redactorul şef nu va putea fi la radio. Cu toate astea, trebuia să mergem. Am ajuns la facultate, am stat vreo doojdeminute şi am pornit spre radio. Acolo, lume răcită... am stat mai mult cu Mirela, am văzut cum vin informaţiile de pe teren, direct în redacţie, cum sunt transformate în ştire şi cum pleacă reporterul să înveţe pentru un examen din stresiunea ei. Mirela ne-a dat de lucru, nu foarte mult, dar totuşi, pentru noi a fost, că eram moarte de oboseală, stres, somn, foame. Am mai râs cu SS, Călin şi Mirela şi am plecat pe la 4 jumate.
Acasă, a început, oficial pregăteala şi învăţatul pentru superbul examen de marţi... m-am întins să dorm.
Început de sesiune: o cană de ceai... două căni de ceai. pauză. citit. mers la magzin după ciocolată (am înţeles că ajută la învăţat). mâncat ciocolată. citit. pauză. citit. bârfe. pauză. citit. terminat un capitol. facebook. conquiztador. somn. ceai. cafea.

4 comentarii:

  1. io zis sa nu lasi tot pe ultima seara, chiar daca nu te omori cu invatatu inainte, nu de alta, dar o sa te apuce o panica in draci :))
    cola and chocolat ftw \m/
    ma rog, la mine chocolate anywhere, anytime, nu doar in sesiune. cineva mi-a spus ca o sa inventez ciorba de ciocolata intr-o zi :))

    spor maxâm >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. spor!! mult:)) o să ai nevoie. eu mă bat cu...vreo multe-multe examene...unele foarte apropiate. de exemplu, am examene pe 25, 27,28,29,31,1,3 și-așa mai departe (sunt câte unele și două într-o zi..)

    las că trecem noi și de ele, nu ne învinge pe noi o sesiune..

    RăspundețiȘtergere
  3. nu las tot pe ultima seară... sper... să ştii că vreau şi eu ciorbă de ciocolată.:D

    uai, Anca... ce rău îi la tine... da' tu, oricum, te descurci... nu ca mine:((

    spor amândurora >:D<

    RăspundețiȘtergere