luni, 27 decembrie 2010

Online vs. Print

Atenţie!!! Această postare reprezintă tema mea la ISMM, seminar şi trebuie considerată ca atare.

Bun. Trebuia sa pun 5 motive serioase pentru care presa online e mai bună decât cea tipărită şi alte 5 care nu sunt chiar nişte motive serioase. Sunt doar aşa... de umplutură, vorba unui cântecel. Ok, să lăsăm explicaţiile şi să trec la cerut scuze. Îmi pare rău că va trebui să cititţi asta, nu prea mi-a ieşit, chiar deloc, dar m-am străduit, serios m-am străduit.
10 motive:

  • Presa online e mult mai rapidă, ştirile sunt actualizate permanent.
  • Se pot găsi informaţii despre orice şi oricine cu doar un singur click.
  • Presa online îi oferă cititorului posibilitatea de a-şi exprima opiniile în legătura cu ceea ce citeşte, feedback-ul fiind instantaneu.
  • Presa online e gratuită.
  • Sintagma: “o imagine face cât 1000 de cuvinte” se aplică în presa online, deoarece poţi viziona un filmuleţ, pe când acest filmuleţ îţi este relatat în presa tipărită.
  • Online-ul este mai atractiv, deoarece între două ştiri politice şi una mondena, ca să nu oboseşti de la atâta informaţie, poţi accesa Facebook-ul ca să fii la curent şi cu ce fac prietenii tăi.
  • În cadrul unei publicaţii online, comentariile articolelor leagă prietenii. Poate într-o bună zi, ajungi sa joci Fifa, cu unii din colegii de comentarii.
  • De obicei când citeşti presa dimineaţa, ai întotdeauna cafeaua în faţă. Ei bine, datorită presei online, poţi bea cafea de mai multe ori pe zi, deoarece poţi accesa o publicaţie online oricând ai chef.
  • Presa online e mai sigură, fiindcă nu te poţi tăia în hârtia ziarului, folosită cel mai adesea pentru ştiri de genul: “Bote lansează colecţia de lenjerie intimă toamna – iarnă” sau “Vârciu şi Adelina se confruntă în emisiunea lui Măruţă”.
  • Poţi dormi liniştit ştiind că niciun copac nu a fost rănit pentru informaţiile primite de tine în ziua precedentă.
Încă o dată, îmi cer scuze pentru că motivele mele nu se ridică la nivelul motivelor colegilor mei.





6 comentarii:

  1. nu-ti mai cere scuze atat. e munca ta, te-ai straduit, asta e. daca intr-adevar ti se pare slaba, refa-o. dar ai mai multa incredere in ce faci, e pueril sa-ti tot ceri scuze. in plus, cel care citeste pleaca cu o prejudecata negativa, cum ca nu va fi un text bun

    acestea fiind spuse, te rog mult sa ma stergi din blogrollul din stanga. nu vreau sa fie popular. vreau sa ma citeasca cei cativa prieteni, si ceilalti care vor dori, dar nu vreau sa advertise it. pentru ca in general vorbeste despre intimitati. nu te supara, dar asa e mai comfortabil. sau macar scoate numele si prenumele, lasa doar ceva generic.

    RăspundețiȘtergere
  2. mie chiar mi se pare ok,sincer...chiar nu sunt 10000 de motive,asa ca se pot repeta aceleasi motive(gen online e gratis,ecologic,etc)...foarte tare cel cu jucatul fifa:))
    asa cum zice si profa...nu iti mai cere scuze...intotdeauna trebuie sa fii cea mai tare-intotdeauna,ca sa ai de unde sa cobori:))

    RăspundețiȘtergere
  3. da' dar ce se face bunică-mea obişnuită să taie articole din ziare?:)) taie desktopul? că eu nu-i scot la imprimantă decât dacă plăteşte ea tuşul:)))

    RăspundețiȘtergere
  4. pai na, asta trebuia să scriu la print vs. online, doar că, nu ne-a dat profa să scriem şi despre asta:) că şi eu căutam motive, şi nu gaseama nimic pro pentru online, doar pentru print...

    RăspundețiȘtergere