joi, 26 noiembrie 2009

weekend cu mama??? m?






da, multumesc. vreau sa vad filmu. am si citit cartea. acum tot ce tre' sa fac, e sa astept sa se descarce, pentru ca sunt o nenorocita si nu merg la film. prefer sa il downloadez. eee, nici nu m-am gandit ca imi va placea cartea, dar din moment ce am luat-o cadou pt o prietena, am zis ca o si citesc, pana vine ziua ei. adica... azi: la multi ani , Bubu! asa... rev, rev, rev... aa, da. am citit cartea, care a trecut pe primu loc in topu cartilor mele preferate... ce "Septembrie in Shiraz"? ce "Twilight"? fuck them all, zic. asta e mult mai tare. frateee, nu stiu de ce nu m-am uitat pana acum la film, pe toate le descopar muuuult mai tarziu decat a trebuit. si in loc sa fac acu' integrale definite si nedefinite, io citesc carti... superb!!!! dar e foarte faina cartea. :D:D:D
buuun, sa vorbesc un pic despre ea, zic. E vorba de Cristina, o fata care a fost lasata in grija matusii sale cand avea 3 ani. unchi-su, Sandu, spunea ca i se face rau de fiecare data cand o vedea, dar cu timpu' a inceput sa o vada ca pe o femeie, si ii vorbeste in cel mai urat mod posibil. el se si da un pic la ea, si ea se decide sa fuga de acasa, asta intamplandu-se cand ea avea 14 ani. fuge la mare si practic de acolo incepe tot. se incurca cu o multime de tipi... "periculosi", de fapt dependenti de droguri. ea inca nu era. dar cat timp fusese prietena unuia care isi baga in vene, ea doar fuma iarba si cateodata heroina. ea il tot ajuta pe pretenu ei sa isi bage in vene, si a invatat si ea. no, si ii spune lu asta sa ii faca si ei o doza. si descopera tipa, ca ii cam place davaua. si ea, dupa cum spuneam nu mai da de ceva timp pe la ea pe acasa. ea ramasese gravida cu un nene cat timp fusese la un concert, dar ea nu il cunostea pe tip, il intalnise acolo. ma rog, ea si M2, un alt iubit al ei, au grija de fetita, dinainte sa se nasca, iar cand fetita, Andreea e nascuta, M2 avea foarte multa grija de ea, dar, Cristina, nu avea chef sa il mai auda pe el cum se juca cu Andreea, si un prieten de al lui M2 il cheama cu el cu motoru. si M2 moare. si pentru ca asta moare, Cris o da pe Andreea intr-un centru de plasament, dar o viziteaza foarte des. ma rog, se intoarce ma-sa din Spania, ea nestiind ca fata ei, Cristina nu mai sta acasa la sor-sa Elena, matusa Cristinei. da' o gaseste intr-un bar si-o baga la dezintoxicare. ma rog, povestea e spusa de Cristina cat timp era la dezintoxicare, imi place cum e povestita, ca simti tot ce o simtit ea. fain de tot. la sfarsit m-am enervat pentru ca, Luiza, mama Cristinei, vrea sa o ia cu ea in Spania. In timpu asta, Cristina avea un alt iubit, pe Glontz, care avea o datorie la un traficant de droguri, 10 000 de euro. ea se tot gandea ce sa faca, daca sa ramana in tara, sau sa mearga in Spania. se hotaraste sa plece cu mama ei, pe care o uraste, dar trebuia sa mearga la Glont sa ii spuna ca se despart. Glont o trimite pe Cris sa ii plateasca datoria, iar el ramane cu fetita. Glontz, ca un prost ce ii, o vinde pe Andreea, unor traficanti de copii, iar Cris moare incercand sa o salveze. si nu mi se pare corect, ca ea, dupa ce s-a lasat de droguri, sa moara. frate, e ca in bancu ala cu pompierii. (un pompier explica faptu ca nu e bine sa te joci cu chibriturile, pentru ca un copil se juca cu un chibrit aprins o fereastra, pe care il scapa, iar el uitandu-se dupa acel chibrit, cade de la etaj. deci, copii, vedeti ca nu e bine sa va jucati cu focu???)
m-a enervat sfarsitu. tare. la culme, pot spune. imi place ca in cartea asta nu e nimic cenzurat, si imi place cum e explicat tot acolo. foarte buna cartea, desi e o carte care nu te face sa zambesti aproape deloc, dar mno... e tare.

da' ce recenzie am facut... oioioi...

6 comentarii:

  1. :D cred ca ti-am anulat commentul de la mine:D din greseala :D ma ierti?:D

    RăspundețiȘtergere
  2. :)):))):))):)) normal ca te iert, de ce sa nu o fac? ;):D

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte tare si filmul..e cam pe acelasi sistem cu cartea si chiar ti-l recomand,mentionandu-ti si faptul ca adela popescu se da asa smechera in film(" ai venit aici'a sa-mi f**i mie tot filmu'?") =)) =))
    ...oricum ideea in genneral mi se pare foarte originala,iar in legatura cu moartea Cristinei...eu zic ca oricum avea sa-si primeasca pedeapsa foarte devreme pentru tot ceea ce-a facut,si decat sa si-o primeasca intr-un mod mai brutal,a avut parte de ea,sacrificandu-se pt.propriul copil ceea ce mi s-a parut foarte frumos intr-un final...si,pe langa asta,i-a mai dat si o lectie lu' maica-sa care nu a fost in stare de un sacrificiu suprem,ci a perferat sa fuga!(e cu skepsis asa ideea)

    RăspundețiȘtergere
  4. ma, mie mi-a fost draga Cristina, cel putin in carte, si nu cred ca merita sa moara, ca la naiba, fiecare e liber sa isi aleaga soarta, sa isi bage in vene, doar ca eu cred ca ma-sa aia trebuia sa moara, ca pana la urma urmei de la ea a pornit tot. de Adela Popescu... nu am ce sa zic, nici de bine nici de rau, ca inca nu am vazut filmu. se vedem ce are de aratat telenovelista!

    RăspundețiȘtergere
  5. ti-am zis?a?
    da' tu nu ca ii adela popescu bla bla...
    vezi ca nu ma mai rog mult de tine sa te uiti la filantropica...

    RăspundețiȘtergere