miercuri, 24 august 2011

ich bin...

o sticlă. două sticle.
prima cu apă-bocnă, a doua cu sirop printre cireşe.
Ich încerc să învăţ Deutsch. Aber ist greu.
Ştiam cândva germană... aveam vreo 14 ani. În şase, am uitat aproape tot ce-am învăţat atunci. Mi-e dor să spun ceva frumos scuipând. Mi-e cald şi, demult, ne băteam cu apă. Acum, mă bate doar gându' unei bătăi cu apă. Am primit o leapşă, frumoasă, aber... o să-mi ia un timp până o voi şi posta. (Pikchiu, stai liniştită, o fac :D)
Mi-am spus că de la 20 de ani îmi începe viaţa, dar nu fac nimic decât să trândăvesc pe canapea şi să mă uit non-stop la seriale. La şase zile de la începutul noii mele vieţi, am făcut ceva ce nu voiam să fac cândva... am purtat o rochie. Şi nici măcar nu era verde, e albastră. Nu, nu am dovezi... Nu am îndrăznit să-mi fac poze în rochie. E dintr-aia... de vară. O vară plictisită. Nimic nu se întâmplă aici. Vara se evaporă lucruri şi oameni. Zici că-i Vestul Sălbatic aicişa.
Va trebui să-mi fac curaj şi să ies afară. Îi musai să ies... Dar e cald... şi... nu mai pot... respir O2 la mâna a doua... Das ist nicht gut. Am făcut brăţări... şi o să mai fac... Şi mi-am dat seama de ce nu mi-a urat un om important, pentru mine, "La mulţi ani"... cică nu face urări din astea. Ori uită, ori nu i se pare în regulă. Ştiu eu de ce-l venerez. Şi nici nu l-am întrebat, şi nici nu i-am bătut vreun apropo... Ach!

2 comentarii:

  1. Păi tu nu ştii că viaţa îţi incepe toamna? :))
    Vara mai stă şi ea în stand-by. Stai să înceapă facultatea.

    Până una alta, lay low...e cald.

    RăspundețiȘtergere
  2. da, ai dreptate. m-am gandit ca o sa stau pe langa ai mei, imi incarc bateriile, ca eu s-asa is mai activa in timpu' anului universitar...
    chiar e cald... mi-ar prinde bine o briza... sau o furtuna cu tunete si fulgere :D

    RăspundețiȘtergere