miercuri, 13 aprilie 2011

Defecţiune tehnică!

Vreau doar să ţip! Să ţip şi să scot afară tot! Deşi nu sunt semne clare că sunt constrânsă să fac anumite lucruri, şi cu toate că nu-mi plac compromisurile, ajung, în definitiv să le fac. Urăsc compromisul şi sentimentul de "dependenţă". Simt că mereu trebuie să dau explicaţii pentru fiecare gest, iar ca totul să fie oarecum ok, trebuie să vorbesc încontinuu. Şi asta nu e bine, pentru că nu pot menţine o conversaţie, atunci când receptorul îmi răspunde sec: mda. sau: nu ştiu... Şi atât. Conversaţia se opreşte acolo. Mă simt străină şi vinovată. De cele mai multe ori vinovată. De ce?... Nu am putut să-mi răspund. Mi-ar plăcea să mai primesc un mail, ca acum o săptămână, cu mesajul: uite, du-te la conferinţa asta, poate scoţi o ştire... Vreau să se întâmple asta cât mai des posibil!!! Vreau să nu am timp, răgăz şi mai ales să dau explicaţii. Să nu mai pierd lucruri minunate, din cauză că mi-e teamă ca altcineva să nu fie de acord cu propunerea mea şi dorinţele mele, şi pentru asta să nu ajung să fac acele lucruri. Problema e cu mine. Mi-ar plăcea să fie cineva, acolo, care să fie dispus să-mi dea libertatea de care am nevoie. Ar trebui să învăţ eu cum să-mi capăt această libertate. Dar mi-e teamă de răspunsuri, şi frică să întreb. Nu mi-e frică de necunoscuţi, de ei doar ruşine... dar din partea cunoscuţilor, ştii la ce să te aştepţi. Şi de cele mai multe ori, nu e ceea ce voiai, e fix ce te aşteptai să fie: un răspuns negativ.
Mi-ar plăcea să pot să exprim ferm ceea ce simt, ceea ce vreau să fac, şi să trec peste teama de a primi un răspuns negativ.
Din câte am citit, am o personalitate accentuată. Nu în sensul bun, ci mai degrabă în sensul... "îngrijorător", dacă pot spune aşa. Adică, sunt un pic schizoidă, un gram mai mult dependentă, puţin obsesivă, şi mai mult decât câta (câta înseamnă "un pic", "puţin"), evitantă. Poate de asta mi-e teamă. că aşa mi-i personalitatea. Of!

17 comentarii:

  1. sunt la fel ca tine.Nu-mi lipseste curajul sa infrunt uneori o lume intreaga, dar uneori mi-e frica sa adresez o simpla intrebare cuiva.
    Acum am pe cineva care are incredere in mine mai multa decat am eu,si e bine!Iar eu in continuare..
    Sunt aici sa te sustin:sus si tare!

    RăspundețiȘtergere
  2. pfff, iţi mulţumeeeesc! Am nevoie şi eu de cineva care să-mi fie cu adevărat aproape!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu zic ca singura persoana care e mereu langa tine esti tu insati :P
    asa ca mai umpleti din cand in cand borcanasu' cu optimusm si da-i bataie.
    tare mi-as dori sa palavragesc cu tine macar o zi. sa nu mai fi asa necredincioasa in ceea ce te priveste. de fapt is curioasa daca as reusi. :)
    mai asteptam, mai astemptam...

    RăspundețiȘtergere
  4. mai aşteptăm, dară. doar că nu ştiu cum să-ţi spun... nu sunt mult prea vorbăreaţă, întreab-o pe Deea, dacă nu mă crezi. cborcănelu' ăla ar trebui re-umplut. chiar nu mai am deloc optimism.

    RăspundețiȘtergere
  5. ah, stai linistita, nici eu nu-s :)) si de asta cred ca o sa fie cel putin interesant :)

    RăspundețiȘtergere
  6. eu pot sa fiu vorbareatza..va ajut eu sa comunicati;))

    RăspundețiȘtergere
  7. :)):)) imi place ca ne gasim frate.Acum mi-a picat fisa,va zis yo cum sta treaba: eu vorbesc de nu mai tac(uneori,si mai zic si tampenii alteori) iar voi: adik tu Bobo si Pikchiu,vorbiti putin da' bine.Eu ar trebui sa invat de la voi si voi de la mine...chiar ne compensam..mama ce tare.... hai sa facem reuniune "de familie" la vara,sa vedem ce iese :)):))

    RăspundețiȘtergere
  8. io-s de acord. nu stiu cat de bine vorbesc atunci cand vorbesc, sau ce, da' foarte rar spun ce gandesc, cu adevarat. de scris nu mi-e teama.
    saas aud propuneri;)))

    RăspundețiȘtergere
  9. "la mine sau la tine?" :))

    RăspundețiȘtergere
  10. :))))) unde vrei:))))) dar mai intai... sa-mi verific agenda:)))

    RăspundețiȘtergere
  11. "domident...oriunde" (aici o sa se prinda cine a vazut filmul)...
    ..da' ce mah?La mine nu va mai place?Locuiesc in capitala tarii...ar trebui sa va inghesuiti sa veniti la mine...I'auzi la ele: "la mine sau la tine?" Deci,aveti ceva cu bucurestiul,discriminare...aoleo,cat sufar :P:P :))

    RăspundețiȘtergere
  12. hai ma, sa mergem in Bucuresti, dar poate nu o sa vrei tu Deea, o sa te fac de ras acolo:))) macar, aici, sunt pe teritoriul meu, si lumea deja stie ce-mi poate capu' (adica sa ma fac de ras)... dar daca tu vrei, venim! spune ora si locul!:))))

    RăspundețiȘtergere
  13. bobo, sper ca nu glumesti, ca deea e foarte serioasa de obicei :P cand zice [a se citit "isi pune in cap"] ceva, face!

    RăspundețiȘtergere
  14. @bobo: mamama..la ce reputatie de "diva" am yo pe teritoriul meu aici,clar o sa ma faci de ras...deci,nici nu se pune problema.Ca sa nu mai zic cat de "afectata" voi fi eu de parerile celorlalti....adik ma demoralizeaza complet ce gandeste lumea despre mine....deci,hai,hai sa ma faci de ras,cand vrei tu! sa te vad!
    @pikchiu: numai cand vine vorba de chestii d'astea sunt serioasa...deci,sa te vad si pe tine aici. Cand o sa stau in gara,vreau sa vad 2 dudui venind spre mine!

    RăspundețiȘtergere