marți, 7 septembrie 2010

hăăăăă?

e aproape 2 a.m. amu, aproape-vorba celor de la Fără Zahăr. parcă aş merge să dorm, sau ceva, da' pur şi simplu, nu mi-e somn. deloc chiar. ce să fac când nu mi-e somn? nu ştiu... că dacă aş ştii... ar fii ceva. mă rog. am pagina asta idioată de feisbuc deschisă şi nu se întâmplă nimic, deşi e o grămadă de lume activă. poate ca toţi dorm. dorm în cor. mi-a intrat în sânge chestia cu "tz". oricui i-aş mulţumi, îi spun: "multzumesc" ca şi când nu pot lăsa diacritica să se manifeste. nu ştiu de ce scriu ce scriu. dacă scriu. văd doar nişte degete care dansează pe o tastatură veche şi prăfuită. cred că ar fii o idee bună să mă apuc cândva să şterg prafu' ăsta... cândva, am spus. nici bloguri nu mi-au mai rămas de citit. cu toate că nu las vreun comentariu, tot trec pe acolo. multe prietene mă întreabă de ce nu le las comentarii la neşte poze. ăăă, niciodată nu las comentarii doar ca să mă aflu în treabă. las vreunu' numa dacă simt eu că ar trebui să las. ce clişeu. aseară chiar faceam curăţenie. ştergeam comentarii. cel mai drăguţ a fost că mi-a răspuns persoana respectivă la întrebarea pusă pe post de comentariu, chiar în momentul în care am vrut să-l şterg. comentariul-întrebare. da, deci mă plictiseam cumplit la ora aproape 2. chiar fix. acuma e fix. fix fix. hmm... şi am zis, hai să scriu. şi nu ştiu ce s-a mai întamplat după aia. am încercat să văd clipuri, care de obicei mă fac să râd. desene animate. audio. sau nu. cred că-mi ciopârţesc păru'. din nou. băăăăăăăăăăi, de acuma încolo cică am casa mea, undeva în Timişoara. de abia aştept să merg acolo. prima mea întrebare, când am ajuns acolo, a fost: unde e teatru' naţional? ee, da... sper să am o viaţă drăguţă acolo. să prind nişte oameni faini pe acolo. a, şi altă primă întrebare adresată proprietarei mele, a fost: pot sa-mi pun magneţii de frigider pe frigiderul dumneavoastră? daaa... tipa... tanti, s-a uitat puţin ciudat la mine... ee, lasă, tanti, am văzut priviri mai ciudate. am un alt tic. cu oamenii care au puţin peste 30 de ani, vorbesc cu "dumneavoastră". şi e ciudat că ţin legătura cu un nene, nene in adevăratu' sens al cuvântului, are aproape 60 de ani, şi cu el vorbesc cu "tu". tanti care mi-a răspuns la întrebarea:
- şi cum să vorbesc?
- cu "tu" vă rog frumos
tanti asta are 35 de ani. şi nu pot să-i vorbesc cu tu.
mă rog, nu ştiu de ce am scris asta. încep să scriu ce citesc. să scriu în modul în care sunt scrise cărţile pe care le citesc. gen "Încă de pe atunci vulpea era vânătorul" semnată Herta Muller. cu două puncte pe "u". o tanti deşteaptă că a fugit din ţară (plecat, nu fugit, eşti o tâmpită. taci.) acuma nu ştiu ce să citesc. nu ştiu dacă am chef să citesc. o mai chinui un pic pe oaia mică. pe acorduri aşa. la minor, coarda 5, pe urmă 3,2,1 simultan, coarda 4, ciupitura din nou pe 3,2,1 simultan. pe urmă alternează acordurile. la minor, re minor, la minor, mi major. şi gata oaia. cred că am nevoie de un control, sau ceva. clar. cu siguranţă.
vine festivalu' berii:))) îmi vine să râd. tot timpu' când merg la festivalu' ăsta beau vin fiert. mai înţelegeam dacă era festivalul vinului fiert. nu înţeleg de ce se cheamă festivalu berii şi oamenii nu dau bere gratis. aşa ar fii normal. cred. adică ar fii drăguţ, în modu ăsta, aş bea şi eu bere... lucru prea puţin realizabil, din moment ce-mi îngheaţă metacarpienele numai în momentul în care mă gândesc să ies din casă. nici chiar aşa. rectific. numai în momentul în care joc cărţi, şeptică, doar aia ştiu şi eu să joc, şi tre' să iau enjpe cărţi. după ce le iau, îmi cad falangele. falange cu care ar trebui să ţin acordurile.
mă întreb cine o cânta... la festival, zic. oare se merită să merg acolo?
vreau să merg la Tg Mureş pentru o piesă de teatru. chiar două piese. sau num una. nu m-am decis. încă. da' chiar vreau. vreau să văd Viaţa lui Helge şi Iunie. Iunie, piesă jucată la sfârşitul lui septembrie. trebuia să se joace de mult. chiar din iunie. da' nu s-a mai jucat. vreau să-mi fie somn.

12 comentarii:

  1. hei, "soul sister":)) stai calma, nu-i o chestie tragica sa nu dormi cateva zile:)) eu cand n-am somn, fac abdomene de la un timp. Am 45 de kile, si toata lumea zice ca-s nebuna...da` na..toti avem cate-un vis:))

    uite, ai scris cateva cuvinte cu "ţ", deci e semn ca te dezveti de "tz";)

    RăspundețiȘtergere
  2. app de carti. n-a ajuns nimic (din nou) la tine? :)
    o sa stai cu bubu? ea unde a intrat?
    if we EVER meet, o sa ne jucam tabinet. pe pahare de vin. fiert. :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu pot dormi de 2 zile deci bine ai venit în club.

    RăspundețiȘtergere
  4. @sunet: apăi, o să încerc să mă împrietenesc cu obiceiurile astea aducătoare de somn. şi cu "ţ":)

    pikchiu: daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, am primit premiu' şi nu ştiu cum se face, da' aşa de bine m-a nimerit:) fix pe ăla mi-l doream:) chiar azi a aterizat la mine acasă:):):)
    bubu mi-e colegă de apartament şi încă o amică de a mea.
    ar fii bine să învăţ tabinet din ala, habar nu am ce îi. jucăm pe ce vrei tu:) oricum, cred că o să cam trecem prin Cluj din an în Paşte:)

    andreea: tre' să ne gândim cum să rezolvăm problema asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. tabinet=joc de carti.
    nu stiu nici eu foarte multe. septica stiu :))

    super! :D

    RăspundețiȘtergere
  6. am încercat vara asta un joc, se numea Trombon. ăla îi destul de drăguţ, numa că îţi ia o grămadă de timp. am stat mai bine de o juma de oră, jucam numai eu şi încă un tip. rămăseserăm doar noi. imagineazăţi cât a durat tot jocul.
    mă gândeam că există şi vreun joc de cărţi numit tabinet;)))

    RăspundețiȘtergere
  7. si ti s'a facut somn pana la urma?
    ...pai stai asa ca la faza asta cu: "clubul celor care nu dorm" nu ma intrece nimeni...yo stau noaptea si dorm ziua,la modul ca uneori adorm la 7 dim :P:P

    ...bay,wist sti sa joci?Sa ne intalnim si cu pikchiu si sa stam o noapte in Timisoara sau in Cluj(mie mi'e indiferent,vin oriunde) sa bem si sa jucam carti cat ne tin creierii....na,ca acum m'am autoinvitat si yo :P:P

    RăspundețiȘtergere
  8. eu nu stiu, dar invat repede. suna bine :D

    RăspundețiȘtergere
  9. hmm...sună tare bine. bubu tot încerca să mă înveţe...:D

    RăspundețiȘtergere
  10. @pikchiu: investi super repede..nu e mare scofala...bine,acum daca ma pui pe mine sa iti explic,exista posibilitatea sa nu inveti niciodata la ce explicatii am :)):))
    @bobo: sa te invete cat de curand,ca vezi prin nu stiu ce luna ca te trezesti cu mine,cu un pachet de carti si cu niste sticle de ceva la usa!

    RăspundețiȘtergere
  11. Hahahahahaha:)))
    Pot sa te invat "cine pica in wc"
    aaa???

    RăspundețiȘtergere
  12. @deea: de abia astept:) o sa-ti dau si adresa daca vrei:)
    @bubu: deja m-ai invatat asta:)

    RăspundețiȘtergere