joi, 23 septembrie 2010

Să vreau sau să nu vreau?

Tot timpul am fost intrigată de faptul că nu văd la teve oameni care se pot numi, într-adevăr, artişti. Că nu sunt invitaţi prea des, sau, de cele mai multe ori, chiar o dată la câţiva ani. Şi mă tot întreb de ce tre' să mă intereseze pe mine cine de cine s-a mai despărţit, de ce nu ar mai trebui să dorm eu noaptea de grija extensiilor fetelor semidezbrăcate şi iubitoare de propria lor fiinţă, care împărtăşesc cu noi, telespectatorii, această iubire nemărginit de mare, hlizăndu-se la camera de filmat, făcând în acelaşi timp, pe filoZoafele. Probabil că ar trebui să mă intereseze.
Am cam renunţat la teveu, tocmai din pricina asta, în schimb, mai urmăresc ceva emisiuni, doar ca să mai râd, sau dacă ştiu că e invitat într-o anume emisiune, un om de care-mi pasă. Sunt vreo 5-7 emisiuni, gen: Dincolo de Aparenţe, Apropo Tv (m-am cam plictisit în vacanţa asta fără apropotv), Vizor Monden (pt că îmi place tare mult cuplul Liviu&Ela), În gura presei, It's show time (imi place tare mult cum comentează tipa prezentatoare), Răi da' buni(cam rar, ce-i drept) şi mai nou, Utopia.
Mă rog, la emisiunile astea, am mai multe şanse să văd oameni chiar interesanţi. Sau se vorbeşte de oameni interesanţi. Sau râd.

Ei bine, serile trecute, chiar nopţile trecute, mă uitam la reluarea emisiunii It's Show Time, de pe antena2, asta face parte din categoria: emisiune-la-care-mă-uit-ca-să-râd. -Că acolo prezintă toaaaate fufele descrise în paragrafu' de mai sus, iar ele sunt comentate de oameni drăguţi cu muuult simţ al umorului.- şi am văzut prezentată ca "ştire" principală cearta dintre un OM, un artist veritabil, zic eu, şi un patron de club. Cei cu emisiunea, au prezentat OMU' la categoria "ignoranţi", pentru că nemulţumită de sunet şi atmosferă, a vrut să plece. Ceea ce s-a şi întâmplat după ce a mai cântat niste piese.
Mă rog, povestea e cam aşa: un anumit club din Cluj împlinea acum câteva zile, un an, şi s-au gândit să organizeze un concert gratuit. Au avut ca invitat principal (am ceva cu cuvântu' ăsta), fix pe Omu de care tot tastez eu aici. Asta după ce s-au rugat un timp de El, şi el le-a spus că nu prea e posibil să ajungă la acel concert, şi mai bine să cheme pe altcineva, însă patronii, organizatorii au tot insistat. motivul pentru care nu se putea prezenta Omu la concert, e faptu' că juca în două spectacole de teatru, care au avut avanpremierele sâmbată şi duminică. Concertul aniversar al clubului era duminica seara. Văzând că organizatorii tot insistă, nu a contat cam cât de obosit era Omu, aşa că a acceptat, şi s-a deplasat în seara respectivă din oraşul în care a jucat în acele două piese de teatru, şi anume la Tg Mureş, şi s-a îndreptat spre Cluj. A specificat însă faptul că i se descărcase bateria de la chitara electro-acustică, şi avea la El doar o chitară rece. Din nou, organizatorii, i-au spus, că totul se rezolvă. A ajuns într-un final, pe la ora 22, ora la care, am înţeles că nu se mai pot face probe de sunet, deci nici Omu nu a făcut, însă s-a produs acolo o microfonie gravă (bă, vorbesc sau nu frumos?) şi nu se putea înţelege nimic din ce cânta. s-a chinuit ce s-a chinuit, nişte oameni tare drăguţi s-au hotărât că ar fii tare haios dacă i-ar scoate un cablu esenţial de prin vreo priză. deja nu se mai auzea nimic, doar de la parter, o muzică din aia de club, barmanii care agitau chestiile alea specifice barmanilor, chiar lângă locul în care presta Omu' (sau cel puţin încerca), lumea din sală vorbea cam foarte tare, unii huiduiau, ce mai, era o harababura totală. La un moment dat, Omului i s-a ajuns cu toată tentativa de concert, şi s-a ridicat să plece. Încă nu fusese plătit, şi deci, putea să facă asta. Daaar a venit organizatoru/patronu' şi l-a făcut pe OM de tot... rahatu'... nu ştiu dacă era turcesc sau... mă rog, Omu, s-a întors, a mai încercat câteva piese, în care, evident, l-a ironizat pe patron şi a plecat, după cum spune chiar Omu', să-şi înece amaru într-un alt local. Ciudat e că fanii care merseseră special pentru Om la acel concert aniversar, l-au urmat şi în celălalt local, unde a cântat gratis, iar sonorizarea a fost perfectă, desi, avea aceeaşi chitară rece. De la acel club drăguţ, în care a încercat să susţină concertu', nu a luat niciun ban. Şi nici de la celălalt local. La ora asta, e în avion spre Helsinki, unde are un concert. ieri, adică pe 23, a avut la Viena, iar mâine o să aibă un concert în Berlin.

faza e că mi-am dat seama că nu îmi place totuşi să se vorbească despre Oamenii care-mi plac la teve. Cel puţin nu în felu' ăsta, să vină orice piţipoancă şi să îşi dea cu părerea despre persoanele respective, piţipoance care probabil, de fapt, cu siguranţă habar nu au cu ce se ocupă Oamenii. prefer să fac eu cumva şi să mai aflu câte ceva despre ei.

3 comentarii:

  1. Nu ma mai mira nimic. Ca un exemplu asemanator, acum cativa ani, inteligentul Andrei Gheorghe declara sus si tare ca el a fost la concertul Dream Theater si ca a plecat dupa juma de ora pentru ca era scarbit.

    Probabil ca Dream Theater cantau o muzica mult peste intelectul lui de-altfel extrem de supraapreciat. Apoi desteptul a facut o emisiune legata de rockeri in general pe care i-a numit "o adunatura de looseri cu plete".

    Daca un anonim vorbeste asa despre o trupa mai mult decat deosebita pe plan mondial, ce pretentie sa ai de la unii cu privire la un artist autohton? Bleah, tara asta nu se mai face bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Anca: ce ciudat e sa nu mai scriu @sunetu'... ma rog, da, cu O mare, pentru ca merita. in ziua de azi nu prea mai intalnesti Oameni.
    @stephen: s-a luat Ghoerghe de rockeri?:O:O pai, gata, divortez, il reneg... si cat imi placea de el... o vai... bine, ca si badea se mai ia de ei... da' nu conteaza...
    tara ar putea sa se faca bine, candva... peste muuulti ani... cand eu probabil o sa am grija sa gasesc oaia micului print... acuma depinde cum educam gusturile copiilor. ca ce am vazut cum se comporta... vorba unei prietene, au dansurile aproape pornografice, la 5 aaaaniii!!!

    RăspundețiȘtergere