duminică, 6 iunie 2010

De ce fierbe copilul în mămăligă

ca de obicei, nu am cumparat-o dupa ce am citit recenzii, ci mai degraba, am citit-o pentru ca ascultasem albumul Adei, si care m-a facut putin curioasa. vazusem ca fusese facuta si o piesa de teatru pe baza cartii, deci recenziile obisnuite nu au avut nicio legatura. aici e doar vina muzicii:))
acum o ora am terminat cartea asta de citit. e o carte ce se citeste foarte usor. iti da senzatia ca a scris-o un copil. ceea ce mi-a placut:)
e o carte frumoasa, amuzanta, uneori, mai ales daca iti si place umorul negru, dar e o carte in care ti se spune viata unui copil de circari, dorinta acestuia de a deveni celebru, si care trece prin o multime de chestii. ce urat am scris. bleah. doesn't matter.
nu a trecut prea mult timp, si imi ia ceva pana diger o asemenea carte.
am renuntat la ziua de lenevit la soare, ca sa citesc cartea, si sincer, nu imi pare rau:)
e o carte chiar interesanta. ma gandeam la inceput, ca titlul e pus pentru a atrage atentia, sau ceva, dar de fapt "de ce fierbe copilul in mamaliga" e o poveste inventata de sora vitrega a fetitei care povesteste, ca sa nu se mai gandeasca la posibila moarte a mamei lor care atarna de par de cupola circului.
o carte haioasa, mai mult sumbra, se aduce vorba de incest, si nu numai, de asemenea se pomeneste de Dumnezeul care in universul copilei, sta sub pamant si mananca sicriile, se mai aduce vorba in mod excesiv de moarte. o carte care isi merita premiile.
vara asta, am de citit "don quijote de la mancha". tot din cauza muzicii. pe urma, trecem la Gogol.

2 comentarii:

  1. eu zic sa incepi cu Gogol (viy, mantaua, ce apuci);) don quijote e..mare si risca sa te plictiseasca dupa un numar de pagini

    RăspundețiȘtergere
  2. ok:D:D o sa tin cont de sfatul tau... desi nu cred ca o sa ma plictisesc la Quijote... sper:D

    RăspundețiȘtergere