joi, 17 septembrie 2009

Bella sau Sookie?

Bella sau Sookie? Edward sau Bill? Twilight sau Dead until Dark (aka True Blood)?
pai, sincer, nu imi place de Bella din seria Amurg, insa Sookie e mult mai proasta decat Bella. E o obsedata. Bella e genu de fata retrasa, fara prieteni, nu ii place sa fie in juru' atentiei, si n-o condamn - daca as putea -, e si ea idioata, pe mine ma enerveaza mult de tot in a treia carte din serie, Eclipsa, dar are ceva care imi place. E foarte sarcastica si stie ce vrea. Pe cand Sookie, e tampita rau. Adica, ea vede cum e omorat un om in fata ei, si singurul lucru de care ii pasa e daca vampiri pot avea erectie. mda... e telepata, ma rog, citeste gandurile oamenilor din jurul ei, si se indragosteste de un vampir.
Edward sau Bill? aici, nu sunt sigura... imi plac ambii. nu de alta, dar eu sunt cam obsedata de vampiri. nu conteaza daca ei exista sau nu, mie imi plac povestile cu ei.
Twilight sau Dead until Dark? sincer, credeam ca Dead until Dark o sa fie mult mai interesanta, adica titlu' ma facea sa o citesc, dar am avut o mare dezamagire. Ma gandeam ca e foarte buna, dupa ce scria pe spatele cartii: "In acelasi timp amuzanta si introspectiva. Morti pana la Apus aduce in prim plan complicatiile foarte omenesti pe care le genereaza viata langa un vampir..." asta a fost fraza care m-a facut sa imi doresc atat de mult cartea, incat sa o cumpar, din pacate nu eu am dat banii pe ea, asa ca imi pare foarte rau pt persoana care mi-a dat-o, ca si-a irosit banii pe o poveste care nu e ce voiam eu. care nu era ce ma asteptam eu sa fie. Nu imi place cum se desfasoara actiunea, nu imi place cum scrie tanti scriitoarea, dar cu toate astea s-a scos un serial pe HBO dupa cartile ei. La intrebarea ce as alege intre Twilight si Dead until Dark, raspunsul e clar: twilight.
Stephenie Meyer chiar e talentata. ma refer la faptul ca te face sa simti tot ce simte Bella, ma rog, nu chiar tot, dar te face sa te simti ca si cum ai citi jurnalul Bellei, pe cand tanti cealalta nu face asta. Ea scrie ca si cum Sookie ar scrie tot, doar ca nu se vede ca se implica. iar cred ca am luat-o pe aratura, dar asta e ce cred. M-a dezamagit mult cartea asta....

9 comentarii:

  1. Să înţeleg că iţi plac vampirii? Dacă nu ai citit deja cartea, iti recomand cu mare drag "Dracula". Nu are nimic de-a face cu filmul omonim. Este diferită. Şi este incitantă. Este rea pană la capăt. Teama şi suspansul par şi ele personaje. Bram Stoker face totul să pară foarte real. Am simtit până si mirosul pe care il simţteau personajele pe unde treceau. Asta în condiţiile în care genul meu de carte este cu totul altul. Sper să ţii cont de părerea mea. La urma urmei, "Dracula " a declanşat majoritatea legendelor cu vampiri. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Bella sau Sookie. N-o ştiu nici pe una, nici pe alta:)) aşa c-o aleg pe Margareta lui Bulgakov:))

    RăspundețiȘtergere
  3. no...eu nu stiu de cartea aia cu vampirii,dar mi-am pierdut timpul si m-am uitat la true blood...nu merita,nici unul nu joaca bine,sookie aia putea sa fie si ea mai frumoasa si mult mai putin proasta...si vampiru` ala nici nu e frumos...aiureeaaa

    RăspundețiȘtergere
  4. @lucianna: ok, o sa o citesc, sunt fana Dracula, oricum. multzam de sugestie, si mai treci pe aici;)
    @sunetul: nu conteaza ca nu le stii, sunt proaste amandoua, doar ca Sookie e mult mai tampita decat Bella, si bine faci ca ramai la Margareta lui Bulgakov.
    @ieucumine (bubu): da sa vezi ca in carte o prezinta ca o femeie frumoasa, de peste 20 de ani, si mai ii si virgina, de asta se tot gandeste ea la ... ma rog. intelegi tu. sa nu uiti sa aduci cartea de romana, poate o putem vinde, hei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu citesc cartile,nu ma pasioneaza.Twilight mi se pare chiar aiurea si sti asta...sinbgura chestie care imi place legata de subiect e "True Blood".De ce?
    1.e produs de HBO..iar eu sunt o fanaa serialelor produse de acest canal..
    2.joaca actori foarte buni...si chestia asta o respect in toate filmele pe care le vad.
    3.te duce intr-o alta lume,in care prejudecatiile exista dar sunt "masacrate" intr-un fel sau altul...iar chestia asta o ador!

    RăspundețiȘtergere
  6. @deea: stiu ca nu iti place twilight, dar crede-ma e mult mai bun decat true blood. adica, mi-au tot spus niste unii sa vad true blood, ca ii super duper, dar am zis ca mai bine citesc cartea, pentru ca, na, de obicei cartile sunt mult ma faine decat ecranizarea lor, dar, cartea nu e faina!!!! e bleah!!! deci, poa' sa fie filmu produs de HBO, daca nu are ceva ca lumea. povestea din twilight e mult mai misto.

    RăspundețiȘtergere
  7. @deea:personal cred ca toti joaca prost.am vazut vreo 5 episoade,si sookie e varza.ce s amai zic de vampir.Ma rog,parerile sunt impartite...

    RăspundețiȘtergere
  8. @bobo & ieucumine: mie mi se pare chiar bun...twilight mi se pare chiar aiurea,si cred ca parerea asta s-a format la unele persoanne si datorita mediatizarii foarte big si nu mai stiu cum

    RăspundețiȘtergere
  9. @deea: parerea ca twilight e aiurea sau ca true blood e foarte bun? ma, si io am avut o parere proasta despre twilight, si chiar nu am vrut sa vad filmu, ca ma gandeam ca ii o prostie, tocmai ca a fost intr-atat mediatizat, incat ma saturasem de el,chiar inainte ca sa il vad. dar pe urma, profa de engleza ne-a zis despre film, cum ca ar vrea ea sa faca nu stiu ce proiect, ma roog, nici nu mai tin minte, dar Bubu (ieucumine), mi-a dat filmu si mi-a zis sa ma uit, macar prima jumate de ora. am vazut ca au si actiune, si actorii chiar joaca bine, cel putin Kristen Stewart e foarte buna. Si Robert Pattinson, dar el mi se pare mai bun in alte filme. Nu am vazut Ture blood, pt ca nu mi-a placut deloc cartea. e total aiurea, si io raman la parerea mea, ca Amurg (twilight) a fost mult mai bine scrisa, si filmul a iesit fain. acum de abia astept sa vad partea a doua, pt ca va avea ceva in plus fata dece e in carte, deci va fi si mai bun ca prima parte.

    RăspundețiȘtergere