luni, 23 iulie 2012

Micul Paris? Neaaah...

Nu prea-mi place Bucureştiul. Nu-mi prieşte. Nu oraşul în sine, ci mai degrabă oamenii. Pentru că ăia contează mereu. Ăştia nu sunt aşa faini ca timişorenii. Sau ardelenii. Răspund sec şi în scârbă. Flegmatici. Nepoliticoşi. Păi în Timişoaoa doar dacă te atingea din greşeală cineva, omul respectiv îşi cerea scuze. Aici, dacă eu îmi cer scuze, oamenii se uită urât. Un oraş de beton, cu haite de câini vagabonzi. Centrul ăla ar fi aşa de frumos dacă nu ar trebui să stai la coadă ca să mergi pe stradă. Nu-mi place faptul că toţi se cred aşaaaa de buni şi tari, şi perfecţi. Dar nu sunt. Nu am văzut un bucureştean cumsecade. Poate că exagerez.
Agitaţi, cu siguranţă, sunt. Şi mereu grăbiţi. Mă indispun toate lucrurile astea.
Nu vreau să plec peste două săptămâni de aici cu un gust amar. Mi-ar plăcea să prind o piesă de teatru. Să merg la un concert. Acum parcă toată lumea şi lucrurile interesante s-au ascuns. Că nu se anunţă nimic. E mort totul. Mi-ar plăcea nişte Viţa de Vie sau Ada Milea, sau byron, sau raku. Dar, nu. Nu prea concertează oamenii pe aici. Asta e. Se pare că m-am născut ca să mă resemnez. Îmi lipeşte Timişoara şi Ardealu'. Preţurile de acolo. Au ăştia nişte preţuri aici, fraaaaaaaaate.
Am fost în Cărtureştiu' de pe Verona. Ăla mi s-a părut drăguţ. Mi-am luat nişte cărţi. Şi i-am luat fratelui meu  un ceva. Sper să îi şi placă. Vreau să-mi placă oraşul ăsta, dar nu îmi pot impune asta. E urât, mare, agitat şi enervant. Mă deprimă. Dragi bucureşteni, provincia e bestialăă. N-om avea noi metrou şi ce mai aveţi voi pe aici, dar la noi e super. Oraşe cu clădiri interesante, frumoase. Da, am văzut că aveţi şi voi ceva, da' tre' să traversezi ceva din oraşul ăsta ca să le vezi. Şi când ajungi acolo, ori e plin de lume grăbită, ori e muzica la terase de toată jalea. Ori, ori împreună. De cele mai multe ori.
Micul Paris sau Mica Vienă, ce prefer? Răspunsul e logic. Îmi place mai mult Mica Vienă. Micul Paris e invadat de oameni coloraţi, femei de plastic, muzică proastă, nervi, clădiri urâte, şi câte şi mai câte...

4 comentarii:

  1. nu ai vazut un bucurestean cumsecade? hai frateeee....deci yo sunt naspa? Bineeeee
    Stiu ca orasul e de kkt,adica na, oare yo de ce am plecat?, da' exista si lucruri bune, putine, da' bune :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da ma, stiu ca exista. nu ma refeream la oamenii ca tine :D ci la taximetristi, oamenii cu care tre' sa interactionez pe aici... oooofffff

      Ștergere
  2. Interactioneaza cu sictir (asta a fost sfat). Eu merg pe principiul: daca ma comport ca o diva naspa atunci oamenii de aici o sa ma trateze ca atare. Astfel, reusesc sa nu mai imi pun intrebari de genu' "de ce e lumea asa aici?". Ei sunt naspa=eu sunt naspa. Check point!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu ştiu cât de bestială e provicia în general, dar legat de Ardeal, te cred 100%. Am simţit-o şi eu pe pielea mea în Arad. A fost superb.

    Dar faţă de Constanţa sau alte mizerii de oraşe aş prefera Bucureştiul. Cât despre concerte şi alte evenimente, e vară...logic că nu se mişca nimic acum. Majoritatea se petrec pe litoral. Dar încearcă Bucureştiul primăvara sau toamna şi o să înţelegi farmecul lui.

    E urât la suprafaţă dar dacă sapi un pic o să găseşti chestii mişto.

    RăspundețiȘtergere