sâmbătă, 29 mai 2010

Eu cand vreau sa fluier, fluier.

Da, l-am vazut si pe asta. sincer, ideea filmului e misto, actoru' principal e foarte dragut, tipa aia in rolul Anei, si ea draguta, insa nu cred ca filmu asta chiar merita premiul ala. cum se numea? ursul de...? aur, sau ceva? ma rog, nu e important acum.
pornind de la ideea ca toata lumea stie despre ce e vorba in film, nu mai povestesc aici decat ce nu mi-a placut la filmu' asta.
in primu rand, nu mi-a placut ca a avut scene din alea in care nimeni nu facea nimic, sau, niste oameni cantau manele cand vopseau copacii. ma rog, in principiu, multa plictiseala, pana cand o sechestreaza pe Ana.
in al doilea rand, nu mi-a placut ca tipu a luat prea multe palme. si nu stiam cum naiba sa reactionez, sa rad sau sa fiu naibii atenta acolo? ca nu imi venea sa ma mai uit...
da, filmul a fost dragut, dar totusi nu cred ca merita acel premiu.
mi-a placut cand Silviu, nenea in rolul principal, o pune pe maica-sa sa jure ca nu il ia pe fratele lui mai mic cu ea in Italia, zicand: "jura pe mormantu' lu ma-ta si sa te usuci ca ea" si ea a jurat.
inca un mic lucru care nu mi-a placut, si care pentru mine conteaza foarte mult, a fost coloana sonora. o manea. bine, pa. deci cum naiba sa pui o manea ca si coloana sonora a unui iflm? dar, tinand cont de ce spunea o pretena, doar pe fb, voiau sa redea imaginea realista a tarii noastre dragi.
cred ca ar trebui sa mai vad filmul inca o data ca sa imi dau seama daca mi-a placut sau nu. inca oscilez. of. trebuie vazut oricum, de oricine altcineva, si vreau sa aflu si eu o parere despre el. ca na, poate ma influenteaza si pe mine. io promit ca ma mai uit inca o data si o sa imi dau seama daca imi place sau nu.
pana atunci, o sa il urmaresc pe Apolodor:D:D:D
scuze ca e asa superficiala descrierea, sau ce am incercat eu sa fac aici, daaaaar, e tarziu amu, e fix 01:01 a.m.

5 comentarii:

  1. Filmul are singurul merit de a fi extrem de realist pentru situatia momentului din Romania, insa nu e nici primul, nici ultimul film care reda situatii serioase si reale - vezi Vozvrashcheniye de la rusi, sau daca te pasioneaza subiectul inchisorilor"Le Prophet" al francezilor, "The Escapist", care e imposibil sa nu te impresioneze, in general numai filmul european are puterea asta, americanii nu stiu ce-s necazurile! Astea nu seamana cu "Eu cand vreau sa fluier" decat prin tragismul realismului. Ma bucur pentru filmul nostru, desi nu pot sa spun ca mi-a placut..

    RăspundețiȘtergere
  2. bay,mie mi-a placut super mult filmu'...cred ca tocmai din cauza motivului ca reda super bine tot ceea ce se intampla in Romania,in viata reala.
    ...si cu toate ca detest manelele,mi s-a parut ca la acest gen de film nu poti sa pui alta muzica ca si coloana sonora...pentru ca din pacate asa e Romania noastra,caracterizata printr-o...manea!
    Sa mai vezi filmu' o data Bobo,si priveste-l din mai multe perspective,ca are o gramada de subintelesuri! :D:D

    RăspundețiȘtergere
  3. in clasa a 2-a parca am invatat o poezie cu Apolodor,nu?
    cat despre film,nu l-am vazut inca ma chinui sa ma motivez sa ma uit la "legaturi bolnavicioase"

    RăspundețiȘtergere
  4. Mie mi-a placut foarte, foarte mult, si asta in ciuda faptului ca nu ma pasioneaza filmul romanesc. Legat de melodie, am inceput sa fac o adevarata pasiune pentru ea (in gluma, jur :D), dar sa stii ca nu e manea, e o mai veche piesa de petrecere.

    RăspundețiȘtergere
  5. @sunetul: pai, e realist, sunt constienta... dar putea sa fie la fel de realist, insa mai putin plictisitor...

    @deea: pai, e dragut filmul, inteleg ce au vrut oamenii aia sa faca acolo, dar, a fost mult prea plictisitor. promit ca il mai vad o data... daca nu adorm intre timp...
    @zana: eu nu am invatat la scoala Apolodoru'... poate de asta recuperez acum... aa, hai ca ne uitam impreuna la "legaturi bolnavicioase" ca esi eu imi propun de ceva timp sa il vad...:D

    @stephe: din nou, filmul e dragut, am cam inteles mesajul, insa na, nu ppot sa zic ca mi-a placut la nebunie. il mai vad o data, promit.
    stiu ca piesa nu e fix manea, daca nu ma insel, e o piesa de la Generic... cel putin, asa zice bunica mea, care e fana:):)))

    RăspundețiȘtergere